Ministrul Transporturilor a inspectat sâmbătă evoluția lucrărilor pe carosabilul Podului Prieteniei de la Giurgiu

0
322

podul-Prieteniei1Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a  inspectat sâmbătă, 23 iulie , împreună cu reprezentanţi ai conducerii  CNADNR,  Podul Prieteniei de la Giurgiu, dorind să afle în ce stadiu se află lucrările la carosabil, fiind unul dintre cele maai controversate subiecte din ultima vreme din mass media.  

 Ministrul Sorin Buşe s-a asigurat mai întâi de faptul că lucrările care au mai rămas de executat crează un disconfort cât mai mic şoferilor, după ce domnia sa a aflat probabil ca și mulți dintre noi,  conform unei postări pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Transporturilor, că pe Podul de la Giurgiu se circulă acum pe ambele sensuri!

În urma acestei  vizite Ministerul a făcut o informare din care aflăm  că:  Lucrările la partea carosabilă au fost finalizate. Trebuie să fie trasate marcajele, va rămâne un singur punct de lucru mobil, care se va muta periodic pentru a minimiza disconfortul şoferilor. Acesta va executa lucrări de sablare şi vopsitorie a tablierului metalic

06200916-13008200

 Foto: Numele inițial al podului a fost  Podul Dunărea. La vremea inaugurării sale, în 1954, era cel mai mare pod combinat (rutier și feroviar) din Europa, realizat de ingineri români din școala lui Anghel Saligny, cu piese  venite din Cehoslovacia, Ungaria , Polonia,   Bulgaria și evident Romania. 

Oficialii Ministerului mai spun că este prima reabilitare majoră de la darea în folosinţă a Podului Prieteniei de la Giurgiu, în anul 1954.

(Jurnal)