Fuziunea PMP-UNPR s-a produs! Noul partid e condus de un președinte unic:  Traian Băsescu! Cine este președintele partidului ”fuzionat”, la Giurgiu…  

2
217

imageResizePMP şi UNPR au fuzionat miercuri, 20 iulie, într-un congres care a ţinut mai puţin de o oră. Practic, UNPR a fost absorbit de PMP, iar preşedinte unic  a fost desemnat Traian Băsescu. Fostul lider UNPR, Valeriu Steriu va fi preşedinte executiv al acestei formaţiuni nou create.

 Așa cum vă anunțam cu câteva zile în urmă prin vocea deputatului Viorel Teodorescu, președinte al UNPR Giurgiu, ceea ce se anunțase de ceva timp, s-a finalizat: fuziunea dintre PMP și UNPR.   În  acest fel, PMP devine al treilea partid ca pondere în Camera Deputaţilor, ajungând  să deţină aproximativ 2.500 de consilieri locali. Fostul președinte al României, Traian Băsescu,  revine în felul acesta în forță pe scena politică . El declara presei că ținta noului partid este ca la parlamentarele din toamnă să obţină un scor de 15-20 la sută! 

La rândul său, Valeriu Steriu, preşedinte executiv al PMP considera că în acest moment se naşte un nou pol politic, un pol modern, în care vom consolida experienţa de 6 ani a celor din UNPR cu elanul şi ambiţia partidului mai nou construit, dar construit foarte bine, cu oameni tineri, Partidul Mişcarea Populară.

 Traian Băsescu, preşedintele PMP, spunea că în modul acesta  Apare o a treia forţă politică, consistentă în teritoriu, şi care are perspectiva obţinerii unui scor foarte bun în alegerile legislative. Acest lucru va însemna consolidarea capacităţii democratice a Parlamentului României, pentru că deciziile nu se vor mai juca între Modrogan şi Kiseleff., ci vor trebui să treacă şi prin Nicolae Iorga – mai preciza el.

Deputatul Viorel Teodorescu ne spunea că la Giurgiu după modelul Partidului, la Centru, Organizația județeană nu va fi bicefală, ci  va fi condusă de un singur președinte în persoana lui Viorel Teodorescu. Doar organizațiile municipale își vor menține structurile, UNPR cât și PMP având câte un președinte. Deputatul Teodorescu ne mai spunea că în viitoarea perioadă vor fi selectați foarte atent membrii noului partid, urmând să se stabilească o serie de măsuri pentru întărirea lui și a imaginii sale în vederea alegerilor parlamentare din toamnă.    

 (Jurnal)

 

2 COMENTARII

  1. Deputatul IOAN VIOREL TEODORESCU face CASTING la Giurgiu eu cred ca nici nevasta-sa nu il voteaza iata ca dupa ce nu aputut sa vanda unpr Giurgiu pnl-stilor acum are valoarea de a se afirma.Daca la locale a scos 300 de voturi acum v-a scoate cel putin 9 adica toti membrii formatiunii sus mentionate(care va mai ramane pana la alegeri Dar spre norocul sau il are in spate pe SOFERUL sau Colaborator la Parlamentul Romaniei care cu siguranta da un plus valoare Partidului si il va ridica la 6 voturi cu siguranta.La casting se va prezenta Petronela care a fost cooptata zilele trecute la Kaufland,Mitica Trapazan, Catalin din fata de la billa