Cu puțin înainte de reluarea cursurilor școlare, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară  că profesorii cu probleme medicale pot continua școala online.

El a precizat că în cazul acestora este nevoie ca certificarea problemelor de sănătate să fie făcută de către un medic de medicina muncii.

 Cîmpeanu a menționat ca scolile trebuie sa faca orarele în asa fel încât aceste cadre didactice sa aiba orele grupate intr-o singura zi, în care si elevii sa faca scoala de acasa.

„Elevii care au vulnerabilitati certificate medical trebuie sa continue școala online”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui webinar (webinar –  o întâlnire video live pe internetn.red.) cu privire la vaccinare.

Acest lucru este valabil si pentru profesorii care au afectiuni ce s-ar putea agrava din cauza infectiei cu SARS-CoV-2. Conform ministrului Educatiei, în cazul cadrelor didactice certificarea afectiunilor in cazul dascalilor se va face de catre un medic de medicina muncii, acesta fiind „cel care are competenta de a declara inapt pentru prezenta fizică„.

Ține de conducerea scolii să asigure un orar specific, în asa fel încât acele cadre didactice care nu pot veni la scoala din motive medicale certificate sa aiba orele grupate într-o singura zi, zi în care elevii să nu meargă la scoala si sa continue online pentru acele situatii în care profesorii au interdicție de prezenă fizică în școală”, a adăugat ministrul.

(Jurnal)