Ministerul Sănătății vine cu o precizare utilă, destinată celor cuprinși de panică în contextul amenințării Rusiei cu un război nuclear,  ce  solicită farmaciilor un medicament ce ar putea reduce riscurile de iradiere.

Astfel, specialiștii spun că Iodura de Potasiu, folosită în cazurile de accidente nucleare,  nu trebuie utilizată în mod profilactic,  deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide.

În caz de urgență, determinată de un eventual  incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică.
Producerea și stocarea acestui produs sunt asigurate de către SC Antibiotice SA și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
MS mai precizează, pentru cei panicați de această  situație posibilă, că în caz de nevoie, acest produs va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

(Jurnal)