Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Ministerul Educației explică de ce întârzie plata burselor școlare

Ministerul Educației explică de ce întârzie plata burselor școlare

0
Ministerul Educației explică de ce întârzie plata burselor școlare

Ministerul Educației i-a convocat în ședință miercuri seara pe toți inspectorii generali școlari și contabilii șefi din țară, pe tema burselor neplătite elevilor la termenul legal.

Miercuri seară ministerul a convocat în regim de videoconferință toți inspectorii școlari din țară privind situația plății burselor elevilor care trebuiau să se plătescă pe data de 15 ale lunii.

Joi, 27 octombrie, inspectoratele școlare au avut videoconferințe cu directorii de școli din județ „pentru a avea o situație clară la nivel de școli”, scrie în informarea Ministerului Educației.

În urma discuțiilor și informațiilor primite de la inspectorii școlari din țară, Ministerul Educației declara că „există, în momentul de față, întârzieri legate de plata burselor cauzate fie de volumul foarte mare de dosare înscrise pentru verificarea eligibilității, fie de data organizării ședințelor pentru buget ale consiliilor locale“.

Tot joi, 27 octombrie 2022, ministerul a transmis o adresă prin care va solicita inspectoratelor execuția bugetului școlilor cu data de referință 30.10.2022.

Cu privire la execuția bugetară la nivelul UAT-urilor, Ministerul Educației a luat legătura cu Ministerul Finanțelor, care a transmis o situație actualizată. Pentru că aceste burse de performanță, merit, studiu și sociale se asigură de la bugetul de stat, Ministerul a cerut informații la cel de Finanțe despre plata acestora. Ministerul a spus că banii necesari plății burselor au fost alocați din sumele defalcate de TVA și au fost virați în conturile trezoreriilor locale, fiind puși la dispoziția unităților administrativ-teritoriale, pentru retragerea sumelor necesare, în baza unei cereri.

Așteptăm soluționarea acestei situații care a acaparat și încins discuțiile în mediul online ce ceva timp.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
47 %
1.9kmh
100 %
Dum
17 °
lun
20 °
mar
17 °
mie
18 °
joi
16 °