Și la Giurgiu, ca în majoritatea localităților țării, panica eventualității lipsei unor alimente de bază din marketuri, pe fondul zvonurilor de război, venite cu vântul primăvăratec ce vine de la ”Răsărit”, i-a făcut pe mulți să își asigure  stocuri masive în cămări, neluând în seamă faptul că acestea  sunt periasabile și că peste o vreme ele  vor avea cu totul alt gust și cu totul altă calitate.

Cu intenția de a pune capăt isteriei ce i-a cuprins pe unii  dintre cetățeni, ce de exemplu cumpără ulei, fără noimă, Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a precizat sâmbătă că există stocuri suficiente din acest produs şi totodată materie primă pentru producerea de ulei.

El a transmis că România are în fiecare an o cantitate de floarea soarelui care poate acoperi de zece ori nevoia de consum intern

“Ministerul Agriculturii doreşte să transmită tuturor cetăţenilor români că există stocuri suficiente de ulei şi de materie primă pentru producerea de ulei”, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

Sorin Moise susține totodată că România produce în fiecare an o cantitate de floarea soarelui suficientă pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a României.

”Anul trecut, spre exemplu, am avut o producţie record de trei milioane de tone producţie în condiţiile în care românii consumă anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 tone de seminţe de floarea soarelui.

Acesta a dat a asigurări că producţia agricolă internă are capacitatea de oferi toate resursele alimentare de care românii au nevoie.

Scretarul de stat  a mai explicat că în momentul de față toate categoriile de produse alimentare se află în parametrii adecvați pentru necesitățile de consum ale populaţiei.

Și la Giurgiu, administratorii marketurilor ne-au asigurat  că există stocuri suficiente pentru a acoperi nevoile cumpărătorilor giurgiuveni și că  depozitele acestora sunt permanent  asigurate cu produse alimentare de bază.

În ciuda acestor asigurări supermarketurile din Municipiu erau sâmbătă la prânz, arhipline…

 

(Foto: market Lidl bulev. Mihai Viteazu)