Mihai Tudose și-a dat demisia din fruntea Guvernului, după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Primele declarații ale fostului premier după ședința CEx…

0
302

Premierul Mihai Tudose își dă demisia după ce a rămas fără sprijin  politic în ședința Comitetului Executiv al PSD din acestă seară ( 15 ianuarie 2018).

PSD schimbă, iată,  din nou premierul după alte 6 luni. Este o premieră: un partid care câștigă alegerile parlamentare care să schimbe doi premieri într-un singur an!

Mihai Tudose a declarat că a luat această decizie pentru că partidul a spus că e nevoie de un nou Guvern: ”Partidul a hotărât că e nevoie de un nou Guvern. CEx-ul m-a numit, CEx-ul a zis că e loc de mai bine. Nu voi asigura interimatul”, a spus Tudose.

Mihai Tudose a mai spus că nu va asigura interimatul şi că în această seară merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile. El a mai afirmat că urmează să vorbească cu preşedintele Iohannis. „Nu voi asigura interimatul”, a spus premierul, precizând că merge la Palatul Victoria pentru a-şi lua lucrurile.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, el a răspuns: „Nu, acum voi vorbi”. El a mai spus că este vicepreşedinte al PSD şi că „înţelege” că locul nu îi este ameninţat. „Poate am şi eu vina mea”, a mai spus Tudose.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: „Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală”.

(Jurnal)