Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat pentru Agerpres că, la ședința Comitetului Executiv al partidului, care a început după ora 16,00, va milita ”pentru echilibru”, susținând, totodată, necesitatea stabilirii unor „limite de competență ale guvernului și ale partidului”.

„La ședința de astăzi, voi milita pentru echilibru. Indiferent care vor fi discuțiile, trebuie să conviețuim, trebuie o coabitare. Trebuie stabilite limitele de competență ale guvernului și ale partidului, nu un guvern care să încalece partidul, un guvern cu oameni competenți. Partidul trebuie să decidă în privința oamenilor care îl reprezintă, iar guvernul se exprimă cu privire la competența acestora. Biroul Permanent și CEx trebuie să funcționeze, se vor detensiona situațiile. Oamenii se uită la noi și nu înțeleg. În urma alegerilor și a votului cu care ne-au mandatat oamenii, noi răspundem de soarta tuturor românilor, nu numai de cea a membrilor de partid, de aceea avem nevoie de echilibru, pentru a duce la îndeplinire programul de guvernare și tot cea ce am promis”, a declarat Bădălău.

În ceea ce privește o eventuală demisie sau demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan, Niculae Bădălău a completat că este decizia premierului, care propune Cex.

„Cu privire la ministrul de Interne, Carmen Dan, premierul decide și propune CEx și, atunci, sunt cele doua secțiuni – guvern și partid – care funcționează”, a precizat senatorul PSD.