Mestecenii din Gara Giurgiu, umbriți de interesele comerciale ale „unora”…

0
1032

Cu aproape 8 ani în urmă (însumând două mandate), fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu venea cu o propunere, primită cu entuziasm de cetățeni și care ulterior s-a conturat prin decizia Consiliului local. Este vorba despre Parcul tinerilor căsătoriți, localizat adiacent Gării oraș și respectiv liniei de cale ferată de aici.

Ideea consta în faptul că la fiecare căsătorie efectuată în Municipiu, tinerii căsătoriți erau invitați să planteze, pe terenul mai sus menționat, câte un arbore, optându-se la acea vreme pentru mesteacăn, existând în acest fel perspectiva creării unei perdele de copaci extrem de atractivi, pe marginea liniei ferate ce își are gară, în mijlocul orașului.

Din păcate proiectul a fost abandonat fără vreo explicație făcută publică. Între timp copăceii plantați, firavi, fără vreun alt sprijin așa cum se obișnuiește cu arborii proaspăt plantați, au devenit adevărate caricaturi în contextul natural al zonei în care între timp a apărut, colac peste pupăză, și o spălătorie auto!? Dovadă a faptului că până la urmă tot afacerile personale ale unora primează la noi în Municipiu, în detrimentul proiectelor care ar putea aduce un pic de culoare și totodată un aer proaspăt în nota  urbanistică.

Așa se face că în loc de o perdea atrăgătoare de mesteceni,  giurgiuvenii vor fi obligați să calce (mai ales în sezonul cald), prin zoaiele degajate de spălătoria auto ”plantată” –  nu știm din ce rațiuni  sau interese – într-o zonă în care traficul persoanelor sosite din diferite localități este extrem de mare.

(City ZEN)