Mergeţi la specialist pentru a îndepărta căpuşele!

0
96

capuse_parc-820x300De la începutul acestei luni, nouă giurgiuveni au apelat la serviciile specialiştilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru îndepărtarea căpuşelor, în timp ce alte patru persoane s-au prezentat la cabinetul dr. Alina Chiosea, medic specialist dermatolog din cadrul Policlinicii Giurgiu.

„Aşa cum era de aşteptat, odată cu creşterea temperaturilor, a crescut şi numărul pacienţilor care se prezintă cu înţepături de insecte, în special de căpuşe. Recomandarea mea este ca persoanele înţepate de căpuşe să se prezinte la medicul specialist, chiar dacă au tras de insectă. Este posibil ca o parte a ei să fi rămas blocată, astfel încât să fie nevoie chiar de mici incizii pentru extirparea, în totalitate, a insectei”, ne preciza Alina Chiosea.

În afara procedurii propriu-zise, de îndepărtare a insectei sau a resturilor acesteia, specialistul recomandă şi un tratament specific, cu antibiotice, pentru prevenirea bolii Lyme.

„Până acum, în ultimul an, să spunem, nu am avut cazuri de Lyme. În schimb, în anii trecuţi, am avut câteva cazuri, dar care, din fericire, s-au prezentat în stadiul I, incipient, al bolii. Boala debutează cu o roşeaţă care se extinde progresiv de la locul muşcăturii de căpuşă, iar chenarul acestei pete este mai pronunţat. În cazul în care se observă aceste modificări ale tegumentului, persoanele respective trebuie să se prezinte, imediat, la medic, pentru tratament!”, a mai precizat dr. Alina Chiosea.

(O.C.)