Afis3Iulian Eugen Stoenescu îşi doreşte să ne reprezinte în Consiliul local Giurgiu, din rolul de consilier. De la început trebuie precizat că medicul stomatolog Iulian Stoenescu nu face parte dintre figurile ce s-au tot perindat în ultimii 20 de ani prin politica giurgiuveană.  El nu a făcut din politică o profesie. Nici nu a vânat funcţii în instituţii ale statului.  Politica i-a fost în primul rând modul său  de a protesta de fiecare dată atunci când a fost  nevoie de o reacţie din partea societăţii civile,  ulterior ea devenind  un adevărat hobby.  

Zilele  revoluţiei din decembrie 1989 l-au prins pe tânărul student la Stomatologie, Iulian Eugen Stoenescu pe străzile Capitalei sub ploaia de gloanţe a organelor de represiune. A fost, alături de regretatul Dan Iosif, printre primii care au intrat în Comitetul Central, reduta cea mai râvnită de revoluţionarii aflaţi în acele zile fierbinţi de decembrie, în stradă. Fără a sta prea mult pe gânduri, sesizând oportunităţile pe care starea de libertate i-o oferea,  Iulian Stoenescu înfiinţează Societatea Studenţilor Stomatologi, paralel cu Societatea Studenţilor Medicinişti a colegului său, medicul  Vlad Moisescu. Mereu în căutarea adevărului şi a dreptăţii, Iulian Stoenescu este prezent la aproape toate manifestaţiile studenţeşti din acea perioadă, fiind la rândul său ”Golan” alături de alţi colegi de-ai săi, în Piaţa Universităţii, scăpând ca prin minune de cozile de târnăcop ale ortacilor,  în zilele triste ale primei mineriade.  

În 1993 candidatul independent la Primăria Municipiului Giurgiu îşi începe profesia de medic stomatolog, în oraşul natal, Giurgiu, scăpând de anii de stagiatură pe care ar fi urmat să îi petreacă  prin cine ştie ce cotlon de ţară, aşa cum se întâmpla cu proaspeţii absolvenţi de Facultate înainte de anii ’90. Primul său loc de muncă este Şantierul Naval Giurgiu. În paralel îşi  deschide un CMI (Cabinet Medical Individual) după cum cereau uzanţele vremii de atunci, când solicitai să accesezi mediul privat.

În Politică Iulian Stoenescu debutează târziu, abia în 2010 când devine membru al Organizaţiei PNL Giurgiu. Era o primă provocare urmată la scurt timp de o alta care s-a numit USL, marea aventură pentru “granzii” mediului politic românesc. După eşecul acestei Alianţe, ce promitea marea cu sarea, odată cu trecerea masivă a multora dintre colegii săi de partid în noua  formaţiune creată  de fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, medicul Iulian Stoenescu se înrolează la rândul său în Organizaţia ALDE Giurgiu, sperând să continue aici, împreună cu ceilalţi liberali autoexilaţi, proiectele de care erau animaţi.

Cariera medicală şi-o continuă ca medic stomatolog la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Giurgiu, iar mai târziu ca manager general al Serviciului de Ambulanţă, fiind ales în acelaşi timp vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Stomatologi (CMS) Giurgiu. Ulterior este ales în funcţia de secretar general al CMS. Paralel cu acest demers al său, pe tărâm politic este tot mai des străbătut de gândul candidaturii ca INDEPENDENT! După cum ne declara, doctorul stomatolog Iulian Eugen Stoenescu vede în această variantă o modalitate bărbătească de a face politică: Candidatul stând  faţă în faţă cu propriul său electorat. Sincer, onest, hotărât să îi reprezinte pe membrii comunităţii din care face parte, decis să le apere interesele care totodată sunt şi ale sale, cele de cetăţean al acestui Municipiu. Iulian Eugen Stoenescu este unul dintre puţinii bărbaţi politici ai acestei urbe care are curajul de a candida nesprijinit de vreo echipă, de vreun consilier de imagine, de vreo Campanie media sforăitoare, sigur că după ce va fi ales va reuşi să trateze ”cariile” ce

s-au insinuat în cei 26 de ani, în sistemul administrativ local.

Dacă vreţi un chip nou care să vă reprezinte în  Consiliul local Giurgiu, pentru viitorul mandat, un concetăţean interesat în a sprijini proiectele comunităţii, asigurând prosperitatea cetăţeanului fără a fi supus voinţei şi intereselor vreunui partid politic, cu siguranţă îl veţi vota pe Iulian Eugen STOENESCU!

Printre puţinii giurgiuveni care  au avut curajul să candideze fără să bată pe la uşile partidelor, cerând sprijin politic!

În consecinţă:

Votaţi Iulian Eugen Stoenescu – candidat INDEPENDENT la funcţia de consilier local !

1 COMENTARIU