În această dimineață, ora 09:40, pompierii giurgiuveni au fost solicitați pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă în localitatea Mironești.
Din primele informații incendiul se manifestă generalizat la camerele de locuit. La fața locului se deplasează două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași.

În sprijin, la locul solicitării se mai deplasează și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului Giurgiu și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni.
Din fericire, conform informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, nu sunt persoane surprinse în interior și nu există pericol de propagare.
Locuința este inundată cu fum. De asemenea, incendiul se manifesta și la acoperișul casei. Se începe decopertarea acestuia pentru pătrunderea în pod. După mai bine de o oră și jumătate de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

În urma incendiului au ars doua camere de locuit, o bucătărie, un hol pe o suprafață de aproximativ 80 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilier, articole textile, electronice și electrocasnice.
Cauza probabilă a producerii incendiului: flacără.

(Jurnal)