Un mărtișor făurit chiar de copilul tău și oferit cuiva drag este de o mie de ori mai valoros decât cel mai scump mărtișor din comerț.

Legenda Mărtișorului vorbește despre Baba Dochia, o soacră rea care își trimite nora de 1 martie la munte, după fragi. Dumnezeu îi dă fetei o mână de fragi, iar Dochia crede că a venit primăvara, așa că își pune nouă cojoace, unul peste altul, ia oile și urcă la munte. Aici, vremea este capricioasă, mai întâi se face cald și Dochia își aruncă cojoacele. Apoi, vine frigul și baba, împreună cu oile sale, îngheață.

După unele tradiții, firul mărtișorului ar fi tors de Baba Dochia în timp ce urca cu oile la munte.

Zilele trecute am primit la redacție câteva imagini cu „micile opere de artă” create de elevii unei școli din municipiul Giurgiu.

Nu am fost niciodată adepta mărțișoarelor de duzină cumpărate de la tarabele răsărite încă de la începutul lunii februarie pe toate trotuarele și tarabele piețelor, așa că imaginile primite m-au încântat tare mult.

Micuții elevi ai clasei pregătitoare A de la Școala Gimnazială nr. 1, Sfântul Gheorghe din municipiul Giurgiu, sub îndrumarea învățătoarei lor, profesoara pentru învățământul primar, Otilia Florentina Zamfir, au dus această frumoasă tradiție a creării propriului mărțișor pentru mamele lor, mai departe.

Iată ce mărțișoare minunate au reușit să realizeze cu propriile lor mâini, micuții școlărei.

Felicitări tuturor copiilor pentru creațiile lor, învățătoarei pentru îndrumare și ideea de a ne trimite aceste fotografii, și nu în ultimul rând, tuturor mamelor, care ar trebui să se simtă mândre că pot purta aceste mărțișoare făcute din toată inima, de către micuții lor.

(Ana Magheru)