Luni, 7 martie, începând cu ora 09:00 la sediul Primăriei comunei Călugăreni, la inițiativa primarului, Dumitru Iordache, echipa de proiect „Screening Pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce – SCCUT” la nivel UAT Călugăreni, va fi prezentă alături de o caravană mobilă, complet echipată și asistată de personal medical specializat.

În cadrul programului, femeile din Regiunea Muntenia pot beneficia de testare gratuită în cadrul unităților mobile care vor ajunge în localităţi din toate judeţele regiunii.

Proiectul vine în sprijinul programului național de screening pentru cancerul de col uterin inițiat de Ministerul Sănătății în anul 2012. Anual se înregistrează peste 3.300 de cazuri noi și peste 1.700 de noi decese prin cancer de col uterin, care reprezintă principala cauză de deces la femeile de vârstă 15-45 ani.

Cu această ocazie, se vor efectua testări gratuite HPV și BABEȘ PAPANICOLAU, testări definitorii în prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În acest sens, sunt invitate toate femeile cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani.

Testarea va avea loc la fostul centru de vaccinare situat vis a vis de Primăria comunei Călugăreni.

Femeile care doresc să se prezinte pentru a-și efectua aceste testări gratuite, pot solicita o programare, dar și informații suplimentare la numărul de telefon: 0734642438.

(Ana Magheru)