Marți, 4 ianuarie, zi record de infectări COVID, la nivel mondial! Care sunt cifrele în România. Situația în județul Giurgiu…

0
151
Medical Scientist Reading Internet Pages About MERS Virus on Figital Tablet Computer

Marți a fost o zi tristă pentru cetățenii planetei, numărul celor depistați pozitiv, într-o singură zi, ridicându-se la 2,36 milioane de persoane.

La rândul său, SUA a atins marți un record absolut, depășindu-le pe cele de până acum, cu o jumătate de milion de persoane depistate pozitiv în doar 24 de ore, fiind primul stat care depășește cifra de un milion de infectări pe zi!

Canada urmează în clasament cu circa 32.000 de îmbolnăviri.

La nivelul Europei, despre care specialiștii spun că este măturată de Omicron, cifra este de aproape un milion de infectări pe zi. Spania conduce detașat într-un clasament neoficial  raportnd zilele, după sărbători, o cifră record de infectări de 373.000 de infectări.

Marea Britanie a scăzut la aproape 190.000 de infectări. Italia, Germania și Belgia sunt și ele în scădere. Cipru a ajuns la un număr record de 5.000 de cazuri pe zi.

Grupul de Comunicare Strategică din România a anunțat că, în ultimele 24 de ore (4 ianuarie)  au fost înregistrate 3.900 de cazuri COVID-19.

În tabelul bilanțului COVID 19, la retestare, pe județe, Giurgiu înregistrase doar 3 cazuri.

Din fericire pentru noi giurgiuvenii, în ultima perioadă nu s-au mai înregistrat decese cauzate de Covid.

(Jurnal)