Primăria comunei Malu dorește implementarea plăților online a taxelor și impozitelor locale

0
151

Primăria comunei Malu a inițiat un Proiect de hotărâre privind înregistrarea Primăriei Comunei Malu, județul Giurgiu în Sistemul Național Electronic de Plată on-line a taxelor și impozitelor utilizând cardul bancar.

„Luând act de necesitatea asigurării încasării unor sume certe și periodice la bugetul local al comunei și de oportunitatea privind reducerea cheltuielilor operaționale, a creșterii volumului de taxe colectate, precum și creșterea încrederii cetățenilor în administrația publică locală alături de disponibilitatea 24 ore/zi și 7 zile/săptămână, este necesară înscrierea Comunei Malu în Sistemul național electronic de plata online a taxelor și impozitelor locale utilizând cârdul bancar (SNEP)” – ne declara primarul, Mirel Jantea.

Astfel, unul dintre beneficiile înscrierii în Sistemul național menționat, este faptul că toți contribuabilii beneficiază de o plată mai ușoară a taxelor și impozitelor, mai sigură și mai rapidă.

Funcționalitățile sunt:

 -Vizualizarea și plata debitelor pe care un contribuabil le are la nivel național;

– Consultarea unui istoric al tranzacțiilor efectuate;

 – Generarea dovezii de plată în urma efectuării unei tranzacții cu succes:

– Obținerea datelor de autentificare fără deplasarea la sediul instituției;

Totodată, în contextul actualei situații epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2 care afectează desfășurarea în parametrii normali a activităților economice, plata taxelor și impozitelor prin mijloace electronice online de plată reprezintă unul dintre serviciile de bază puse la dispoziția cetățeanului. Acest serviciu oferă posibilitatea de a elimina deplasarea contribuabililor la sediul instituției și de a minimaliza timpul necesar interacțiunii cu instituția pentru achitarea taxelor și impozitelor locale” – mai preciza edilul comunei Malu.

(Ana Magheru)