Odată cu temperaturile ridicate de afară se pare că și comportamentul unor animale se schimbă, conducând deseori, așa cum spun specialiștii, la gesturi de agresivitate precum mușcăturile.

Așa se face că marți, 31 mai, în jurul prânzului, pe platforma betonată a supermarketului Kaufland, o femeie de 55 de ani din Municipiul Giurgiu a fost mușcată violent de un câine fără stăpân.

Contactați de redacția ziarului nostru, cadrele medicale din  Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), a Spitalului Județean  Giurgiu, ne-a spus că mușcătura s-a produs în porțiunea din spatele genunchiului, de gambă.

Adusă la Spital femeii i-a fost suturată rana, i s-a dat o rețetă, recomandându-i-se  să revină miercuri dimineață, deoarece animalul este necunoscut și conform procedurii din spital, femeia trebuie  văzută  de medicul infecționist care va trebui să efectueze procedura  de vaccinare antirabică.

Câinele este unul comunitar și nu se știe dacă nu cumva pe colții acestuia nu se găsesc microbi ce ar putea conduce la lucruri mai grave – ne spuneau cadrele medicale din UPU.

De precizat, conform declarației  aceleiași surse, că femeia era foarte  agitată la prezentarea sa la Cabinetul de Urgențe, marcată  încă de  șocul suferit.

Un incident ce deschide din nou o discuție mai veche a giurgiuvenilor: ”ce facem cu câinii comunitari, de ce nu sunt strânși din zonele cu trafic intens de persoane  și duși în adăpostul dedicat acestora?”

Dar mai ales ne întrebăm de  ce nimeni nu sesizează niciodată prezența acestor patrupede în spații publice, câini ce pun în pericol nu numai siguranța cetățenilor, dar și sănătatea acestora, prin multitudinea  infecțiilor pe care aceștia le pot răspândi.

(Jurnal)