Marți, 16 august, a avut loc hramul Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni din municipiul Giurgiu

0
240

Astăzi, 16 august, Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Mucenic Constantin Brâncoveanu Voievod și a fiilor săi Constantin, Ștefan, Radu și Matei, precum și a lui Ianache Sfetnicul. Așadar, astăzi își sărbătoresc onomastica și românii pe care îi cheamă Radu.

„În fiecare an, în ziua de 16 august, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.

Credincioşii care trec și anul acesta pragul bisericii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din municipiul Giurgiu, au parte de o mare bucurie duhovnicească, deoarece biserica parohială își sărbătorește ocrotitorii.

Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au început în ajunul sărbătoririi sfinţilor, în data 15 august, de la ora 17:00, cu slujba acatistului Sf. Brancoveni și Vecerniei unită cu Litia, săvârșită de un ales sobor de preoți și diaconi.

Astăzi, 16 august, în ziua sărbătoririi „Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de un impresionant sobor de slujitori.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor, a fost așezată spre închinare icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte.

De asemenea, au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, racla cu Sf. Moaște de la Mânăstirea Comana și racla de la Mănăstirea Sf.Ioan Rusul, ce adăpostește Moaștele Sf. Ioan Rusul”, comunică Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)