Cinci incendii de vegetație uscată stinse de pompierii giurgiuveni în acest weekend

0
91

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie și în ultimele 24 de ore, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În acest sfârșit de săptămână, aceștia au intervenit pentru stingerea a cinci incendii, în următoarele localități:

  • „Bulbucata – au ars aproximativ 150 mp de vegetație uscată și lăstăriș. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere.

  • Dărăști-Vlașca – au ars aproximativ 50 de mp de cultură de soia și circa un ha de vegetație uscată și mărăciniș. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere.

  • Vlad Țepeș – au ars aproximativ trei ha de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere. Au fost salvate culturile de porumb din apropiere.

  • Gratia – au ars aproximativ două ha de vegetație uscată și lăstăriș. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și ISU Teleorman, cu o autospecială de stingere și o autospecială de primă intervenție.

Cauza probabilă de producere a incendiilor de vegetație uscată a fost focul deschis în spații deschise.

  • Giurgiu, B-dul 1907 – au ars aproximativ 250 kg de deșeuri menajere, mase plastice și lemn. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător”, se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

(Jurnal)