pompieri_timisoara-19666Marți 30 august, încă de dimineață ( ora 05:37),  echipajele I.S.U. Giurgiu au fost solicitate prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Comana, unde s-a produs un accident rutier între două autovehicule. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași. S-a intervenit pentru sablarea și curățarea carosabilului de scurgeri de carburant și elemente din plastic rezultate în urma coliziunii.

 Când lucrurile păreau că s-au liniștit,  iar ziua se va încheia fără vreun alt eveniment neplăcut , la ora 19:23, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat din nou să intervină în localitatea Domnești, județul Ilfov, unde au fost semnalate scurgeri de gaze. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul a acționat la supravegherea și asigurarea zonei, până la sosirea reprezentanților firmei de distribuție a gazelor.

O oră mai târziu ( 20:41), I.S.U. Giurgiu a fost chemat în  Municipiul  Giurgiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD  aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aparate electrocasnice și un corp de mobilier.

Ziua însă nu se încheiase…Cu puțin înainte de miezul nopții, la ora 23:30, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pe DN 5 pentru stingerea unui incendiu. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni. La sosirea la locul intervenției s-a constatat că nu era nimic grav, un cetățean se apucase să ardă,  controlat,  gunoaiele din curte, dar vecinii panicați chemaseră pompierii.

La numai puțin după miezul nopții, pe la ora 02:45, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Mihăilești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o altă locuință. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești. S-a intervenit eficient pentru limitarea propagării și stingerea incendiului.

(Jurnal)