teodorescuÎn cadrul ultimei conferințe de presă a PNL Giurgiu, organizată miercuri, 31 august, copreședintele partidului, Gheorghe Ștefan, a anunțat, în mod oficial, trecerea fostului președinte al Organizației Județene a UNPR Giurgiu, deputatul Viorel Teodorescu și a fostului președinte al Organizației Municipale a UNPR Giurgiu, Denis Iulian, în rândurile liberalilor.

 Este o trecere, dacă vreți, firească. Ați observat că în ultima perioadă am fost și sunt preocupat de reîntregirea partidului. Cu două sau trei excepții, aproape toți cei care au fost în PNL și, dintr-un motiv sau altul, în ultimii 2 – 3 ani, au ales să ne părăsească, s-au întors. Ne pregătim de o campanie electorală care trebuie să se bazeze pe proiecte – e vorba de guvernare, de proiect de țară, de mediu de afaceri și sper ca în maximum o lună de zile să vă prezint proiectele PNL pentru România, pentru următorii 4 ani, a declarat Gheorghe Ștefan.

La rândul său, deputatul Viorel Teodorescu a  explicat motivele ce l-au determinat să revină în PNL: În primul rând, doresc să-i mulțumesc domnului Ștefan pentru că ne-a reprimit în PNL. După această fuziune prin absorpție făcută cu PMP-ul, recunosc că nu m-am mai regăsit acolo și alături de mine, 80-90% din membrii UNPR, am decis să venim alături de PNL și să încercăm să construim ceva bun pentru orașul și județul Giurgiu. În ceea ce privește plecarea mea din PNL, nu neapărat am părăsit partidul, ci oamenii care se aflau la acea vreme în fruntea acestui partid, și care nu-mi făceau cinste. (…) Eu mă regăsesc în PNL, fiindcă aici am început viața politică, în ’90, iar acum, având alături acești colegi minunați, am revenit cu bucurie și cu plăcere aici, a spus deputatul Viorel Teodorescu.

Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din toamnă, Teodorescu a spus că nu și-a propus acest lucru.

 Precizăm că Viorel Teodorescu fusese schimbat recent din funcția de lider al Organizației județene a UNPR, cu deputatul Radu Popa, imediat după fuziunea UNPR-ului cu Partidul lui Traian Băsescu, lucru ce a făcut ca partidul să se numească Partidul Mișcarea Populară. O schimbare care l-a deranjat pe politicianul giurgiuvean  în primul rând pentru faptul că noul președinte, Radu Popa nu a mișcat un deget pentru acest partid și nici pentru comunitatea giurgiuveană deși este născut chiar în acest oraș, și care l-a determinat chiar din primul moment să anunțe că foarte curând va părăsi partidul.

După revenirea lui Noruț Stănișteanu în grupul liberalilor iată un alt personaj important al politicii locale întors în partidul care l-a consacrat și pe care l-a părăsit , la un moment dat, tot datorită unui context politic nefavorabil…

 (Teodora Nicolau)

3 COMENTARII

  1. Mai nea Teo vezi cai gresit partidul . Unde te-ai in scris tu este PDL cu iz de PNL si cat de curind o sa dai tot de Basescu acolo. Chiar nu vezi ca ai deraiat??? ALDE este partidul liberarilor autentici daca nu cunosti. Sa ne explici si noua cum vezi dumneata taierile da salarii si disponibilizarile facute de PDL actual PNL. Asteptam raspunsul dvs.

    • Robert, tradatorii si slugile PSD-ului se gasesc in ALDE. Taierea salariilor si disponibilizarile de care vorbesti s-au datorat cheltuirii banilor fara cap de catre liderul vostru Tariceanu (la el economia duduia dar avea deficit financiar de -8 ) Ce a facut Tariceanu si Vozganian cu miliardele de euro din vanzarea BCR ?