ANTRecent, noul premier, Mihai Tudose, a anunțat că, în programul de guvernare modificat, ar putea să apară o nouă taxă: impozitul pe cifra de afaceri. Anunțul nu a fost bine primit nici de mediul privat din România, dar nici de celelalte state ale Uniunii Europene, care au spus, aproape la unison, că asemenea taxă este cât se poate de incorectă cu mediul de afaceri.

Despre această „găselniță” a vorbit și președintele PNL Giurgiu, Marin Anton, în recenta sa conferință de presă, de la finele sptămânii trecute.

„În primul rând, nu cu acest program de guvernare au câștigat cei de la PSD alegerile anul trecut. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri, dar și acea așa-zisă taxă de solidaritate, mă duc cu gândul la invențiile comuniste pre-decembriste. Dacă vor, într-adevăr, să găsească soluții financiare, le reamintesc că ar trebui umblat puțin la numărul de beneficiari ai Legii 416, care, sincer, încurajează nemunca”, spunea Marin Anton.

Referindu-se strict la potențiala introducere a impozitului pe cifra de afaceri, liderul organizației județene a PNL spunea că aceasta îi va afecta, în mod direct și grav, pe fermieri, implicit și pe cei giurgiuveni. „Este o nebunie! Pentru fermieri, înseamnă un dezastru; pe lângă faptul să sunt deja decapitalizați prin plata TVA-ului la diverse achiziții – utilaje, semințe, îngrășăminte etc -, nu li se returnează de către statul român mai nimic, sau, dacă se returnează ceva, se face foarte târziu, și după multă birocrație. Dacă se introduce această taxă, vă garantez că nu vor mai rămâne nici cinci la sută dintre fermierii de acum!”,  declara președintele Marin Anton.

Cu toate temerile exprimate de majoritatea analiștilor și a politicienilor, liderul organizației județene a PNL a ținut, totuși, să precizeze că, personal, nu crede că o asemenea ”gogoriță” se va aplica.

(Jurnal)