Referendumul din primul week end al lunii octombrie, legat de „familia tradițională”, a născut o serie de discuții pro și contra, atât în rândul oamenilor de rând, cât și al politicienilor. Nici politicienii nu fac rabat.

Dacă joi, în conferința de presă, senatorul social-democrat Niculae Bădălău afirma că va merge la vot, îndemnându-i, totodată, pe giurgiuveni să îi urmeze exemplul, o zi mai târziu, vineri, 28 septembrie, liderul liberalilor giurgiuveni, Marin Anton, declara, de asemenea, în conferință de presă:

„Este un referendum fără rost, sunt bani cheltuiți de PSD și Liviu Dragnea pentru a căpăta atenția populației. Vom vedea ce va fi până la urmă. Noi, PNL, nu ne vom implica, dar vom veghea, inclusiv la Giurgiu, pentru buna desfășurare a acestuia. Vom supraveghea ca totul să se desfășoare în mod corect, și legal. PSD-ul o săptămână nu a făcut nimic, iar partenerii lor, cei de la ALDE, au anunțat că nu se vor implica în niciun fel. Iată, deci, dovada că este vorba doar de un demers dorit de Liviu Dragnea”, a mai spus Marin Anton.

De altfel, liderul liberal a precizat că el, personal, nu va merge la vot, pentru că el consideră că o cheltuială pusă de PSD nu ar trebui încurajată, și că nici nu își dorește ca, prin votul său, să asigure succesul coaliției PSD – ALDE.

(Jurnal)