Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascuns într-un camion încărcat cu articole textile și de mobilier, un cetățean irakian, care intenţiona astfel să ajungă ilegal în Germania.

În data de 28.09.2018, ora 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Man, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole textile și de mobilier din Turcia pentru Germania.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, a fost descoperită o persoană de sex masculin, care nu vorbea limba română şi nu deţinea documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana, descoperită ascunsă, este cetățean irakian, în vârstă de 38 de ani. Acesta a declarat că s-a urcat în semiremorca camionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetățean turc a cărui identitate nu o cunoaște, fără știrea șoferului. Totodată, a mai menționat faptul că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cetățeanul irakian au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.