Despre situația financiară a Consiliului Județean, dar mai ales despre situația disperată a angajaților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a vorbit, într-o conferință de presă susținută miercuri, 16 septembrie, la sediul PSD Giurgiu, președintele executiv al acestei formațiuni politice, Marian Mina.

Discuția respectivă a pornit în principal de la faptul că liderul social-democrat giurgiuvean acuza Guvernarea Orban de folosirea sumelor de bani din fondul de rezervă al Guvernului, pentru campania electorală, nicidecum pentru finanțarea nevoilor stringente ale județului.

La CJ suntem la fundul sacului, și mă refer în mod special la DGASPC, unde oamenii așteaptă lună de lună salariile să le fie plătite la timp. Vreau să le spun că nu s-a alocat niciun ban pentru salariile DGASPC-ului, niciun ban pentru Consiliul Județean. Împreună cu doamna director economic am făcut niște eforturi fantastice, ca acele salarii să fie plătite, și nu mă așteptam ca Guvernul să nu țină cont de toate adresele pe care le-am trimis de la CJ vis-a-vis de salariile DGASPC. Au preferat să folosească banii pentru campanie electorală decât pentru drepturile oamenilor”, a mai spus Marian Mina. 

(Jurnal)