Există premisele, în opinia preşedintelui organizaţiei municipale a PNL, Marian Măroiu, ca recentele dispute din interiorul PSD să afecteze inclusiv dezvoltarea judeţului şi a municipiului. Acesta a fost, de altfel, şi unul dintre subiectele dezbătute în conferinţa de presă de vineri, 20 aprilie, a liberalilor giurgiuveni.

„Toată nebunia care se întâmplă la nivel central se răsfrânge, fără doar şi poate, şi la nivel local. Mă aşteptam, sincer, ca un PSD care are toată puterea: primărie, consiliu judeţean, aproape toate primăriile din judeţ, guvernarea, care a avut doi miniştri giurgiuveni, „mâncaţi” de Bădălău (n.r. – Niculae Bădălău, senator PSD), când nu i-au mai convenit, să avem parte de o mulţime de lucruri bune atât la nivel local, cât şi la nivel central. Mă aşteptam la investitori, la locuri de muncă bine plătite, la o creştere a calităţii vieţii locuitorilor acestui oraş, dar, din contră. Aţi văzut divergenţele dintre Bădălău şi Dragnea, iar după toate acestea, cu siguranţă că Giurgiu nu se mai află la inima preşedintelui PSD. Pe de altă parte, ce ar putea face un primar care – teoretic – ştie că are în spate sprijinul puterii, care ar trebui să îl ajute, dar care, în schimb, îi pune doar beţe-n roate doar pentru că nu este în tabăra care trebuie…”, spunea Marian Măroiu.

Şi, pentru că a amintit şi de taberele din interiorul social-democraţilor giurgiuveni, liderul organizaţiei municipale a PNL a mai precizat:

„La această oră, sunt trei tabere în PSD Giurgiu, tabere care, în loc să pună umărul la bunăstarea oraşului şi judeţului, se gândesc cum să facă să pună mâna pe şefia partidului. Avem tabăra Bădălău – Mina, tabăra Cuc – Alexandru – Barbu şi, mai nou, tabăra Cărăpănceanu. Aceste trei tabere se ceartă într-una şi nu aduc decât deservicii, astfel că luptele interne din PSD – repet – ar putea afecta dezvoltarea oraşului”, a încheiat Marian Măroiu.

(Jurnal)