Meditaţii gratuite pentru elevii de liceu giurgiuveni

0
849

Încă din iarnă, la sediul PNL Giurgiu au loc, în fiecare sâmbătă sau, după caz, duminică, meditaţii gratuite pentru elevii de clasa a XII-a, elevi ai căror părinţi nu îşi pot permite plata unor meditaţii cu profesorii din Giurgiu.

Materiile la care sunt ajutaţi elevii sunt, după cum spunea Alina Meclea, preşedinta organizaţiei municipale a femeilor liberale, limba română şi geografia, cursurile fiind susţinute de două cadre didactice, membre PNL: Alina Meclea (limba română) şi Adelina Sârbu (geografie).

„Vin, în special, elevii cu posibilităţi materiale reduse, dar care îşi doresc fie o verificare a nivelului cunoştinţelor, fie o aprofundare a unor lecţii pe care nu le-au înţeles la clasă. Sunt, în general, copii buni, au şi lacune, unii dintre ei, dar, în cele două luni rămase până la examen, este posibil să recupereze. Mai mult, avem copii care vin şi care nu au fost încurajaţi să se îndrepte către o anumită meserie, însă noi, dacă le-am descoperit acea „vocaţie”, să spunem, încercăm să îi canalizăm, să îi îndrumăm către împlinirea vocaţiei lor”, declara, la conferinţa de presă de vineri, 20 aprilie, Alina Meclea.

Programul meditaţiilor este de la ora 9 la ora 11, chiar şi mai târziu, dacă este nevoie, iar datele şi identitatea copiilor care apelează la sprijinul celor două cadre didactice sunt confidenţiale.