MApN vrea să recruteze 2.800 de ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi în 2017

0
318

52580811Armata română vrea să recruteze anul acesta 2.800 de voluntari: ofiţeri, maiştri, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi. Sunt volutari pe care Armata îi va putea folosi şi pe timp de pace, dar mai ales în situaţii de criză. Între mobilizări, rezerviştii voluntari vor primi şi zece la sută din solda acordată pe timpul cât sunt la unitate sau în misiune.

Voluntarii sunt recrutaţi în urma unor testări medicale şi psihologice, dar vor fi obligaţi să treacă şi o probă sportivă. În funcţie de studii, candidaţii vor putea aplica pentru posturi de ofiţeri, subofiţeri sau soldaţi, pentru diferite arme.

Totodată voluntarii vor parcurge un program de formare, care poate dura de la trei luni, pentru soldaţi, şi până la cinci, pentru ofiţeri. Ulterior, vor urma stagii de pregătire periodice de 15 zile. Voluntarii vor fi chemaţi în armată ori de câte ori unitatea lor are nevoie.

Primul contract de voluntariat se încheie pe o perioadă de patru ani, iar următoarele, pe o perioadă de maximum trei. La finalul contractului, rezerviştii voluntari sunt trecuţi în poziţia de rezervist, în rezervă de mobilizare.

(Jurnal)