În Spitalul judeţean de Urgenţă Giurgiu, aproape două mii de pacienţi sunt repartizaţi unui singur medic!

0
209

Spitalul-Jud-de-Urgenta-GiurgiuPotrivit estimărilor Ministerului Sănătăţii circa 6 milioane de români nu au acces la servicii medicale. Mai mult, ţara noastră are un deficit de 13.000 de medici. Este un semnal de alarmă care a fost discutat în aceste zile la cea de-a 7-a ediţie a „Întâlnirilor europene din Transilvania”, organizată de Ambasada Franţei în România si Institutul Francez din Cluj-Napoca.

Nici la Giurgiu situaţia nu este una tocmai roz, ştiut fiind faptul că lipsa medicilor pe mai multe specializări îngreunează activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu .

 O statistică, neoficială, recentă, arată că la Spitalul din Giurgiu ar mai fi nevoie de 46 de medici pentru a se acoperi necesarul intervenţiilor în caz de urgenţă.

 La acest moment, în Spitalul Judeţean de Urgenţă – aflat, de altfel, pe unul dintre ultimele locuri la numărul de medici –  sunt, pe statul de funcţii, un număr de doar 159 de medici, posturi ocupate fiind în număr de 113. De menţionat faptul că doar 80 de  medici lucrează în acest moment în spital, restul de 33 fiind rezidenţi pe post. Un calcul simplu demonstrează că, la nivel judeţean, aproape două mii de persoane revin la câte un singur medic.

(O.C.)