Inovația vestimentară reprezintă un subiect de mare interes, mai ales pentru creatorii de modă, așa că nu este de mirare că domeniul croitoriei a luat avânt în ultimii ani. Fiind vorba de o piață foarte competitivă, croitorii trebuie să dea tot timpul forme cât mai inedite articolelor vestimentare, iar pentru a face asta au nevoie de binecunoscutele manechine de croitorie clasice sau reglabile.

Faptul că ele sunt indispensabile în astfel de activități nu mai este un secret pentru cei care lucrează în acest domeniu, însă cei care își deschid o astfel de afacere acum sau care de-abia încep să deslușească tainele croitoriei s-ar putea să nu cunoască toate avantajele pe care un astfel de accesoriu îl aduce activității și nici multiplele modalități în care acesta poate fi folosit. De aceea, am dedicat articolul de față manechinelor de croitorie și avantajelor pe care le au.

Manechinele de croitorie: avantaje și modalități de întrebuințare

Știm cu toții ce sunt, cum arată și faptul că, la bază, ele au fost create pentru a servi drept suport pentru creațiile vestimentare de îndată ce sunt finalizate. De cealaltă parte, micile retușuri în ceea ce privește lungimea unei rochii sau a mânecilor sunt cele mai cunoscute acțiuni în care rolul acestor accesorii este esențial.

Cu toate acestea, cele de mai sus nu sunt singurele motive pentru care ele sunt necesare într-un atelier de creație. Te-ai gândit vreodată la broderiile superbe care sunt atât de bine cusute pe rochie încât atunci când aceasta este îmbrăcată, se așează perfect pe sâni, pe mijloc sau pe talie? Te-ai gândit vreodată cum se întâmplă ca aceste broderii să pice perfect pe hainele pe care le îmbrăcați tu, prietenii tăi sau vedetele?

Ei bine, bustul de croitorie este cel cu ajutorul căruia croitorul poate contura locul exact în care broderia trebuie așezată. În acest fel, trasând forma acesteia și locul în care va fi cusută, odată ce articolul vestimentar este dat jos de pe manechinul de croitorie reglabil sau standard, croitorul va ști exact unde să coasă broderia. Rezultatul final va fi, astfel, perfect!

În plus, trebuie să avem în vedere și faptul că, dacă este reglabil, hainele vor fi realizate pe mărimea fiecăruia, mai ales atunci când sunt făcute pe comandă. De cele mai multe ori, doamnele și domnișoarele apelează la creatorii vestimentari pentru a fi sigure că vor îmbrăca cele mai deosebite rochii la evenimentele la care participă. Până la urmă, acesta este scopul hainelor pe comandă. De îndată ce măsurile au fost luate, bustul de manechin va fi și el ajustat astfel încât să corespundă întocmai formelor și dimensiunilor beneficiarei.

Pentru a reuși să facă toate acestea într-un mod profesionist, croitorii trebuie să aibă manechine de calitate, profesionale și foarte stabile. Pentru asta, vor fi nevoiți să apeleze doar la furnizorii de specialitate, care activează în domeniu de mulți ani și care comercializează produse destinate exclusiv fabricilor și atelierelor de creație vestimentară.

Bro Rom – partenerul de încredere al fabricilor și atelierelor din România

Compania Bro Rom este activă pe piața din România de ani buni, reușind să câștige încă de la început atât încrederea utilizatorilor casnici, cât și a celor industriali. Această încredere se datorează efortului continuu depus pentru a aduce în portofoliu doar produse care răspund celor mai înalte standarde de calitate și comercializate la cele mai corecte prețuri de pe piață.

Fie că vorbim despre mașini de cusut, de brodat sau care îmbină aceste funcții, despre manechine de croitorie, accesorii necesare activității sau piese de înlocuit, toate sunt disponibile pe site-ul brorom.ro sau pe cusutsibrodat.ro. Tot ce trebuie să faci este să cauți cu atenție și răbdare ceea ce ai nevoie!