Miercuri, 15 ianuarie, va rămâne o zi importantă pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, deoarece la această dată a fost semnat protocolul de donație de aparatură spitalicească, în valoare de 110.000 de euro.

Este vorba despre o donație făcută de MOL România, prin intermediul Asociației „Inima Copiilor”, aparatură necesară secțiilor Anestezie Terapie Intensivă, Pediatrie și Nou Născuți.

„Salutăm inițiativa MOL România, și a Asociației „Inima Copiilor” de  a sprijini efortul nostru de transformare a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu într-o unitate medicală cu servicii la cel mai înalt nivel. Mulțumesc partenerilor noștri și îmi exprim speranța că acest efort comun este menit să îmbunătățească calitatea actului medical din cadrul spitalului nostru”, preciza, în cadrul conferinței de presă prilejuite de primirea donației, managerul spitalului giurgiuvean, Mihaela Rață.

La rândul său, reprezentantul donatorului, Camelia Ene, CEO MOL România, declara:

„Suntem entuziasmați că putem susține încă un proiect din sfera sănătății, care răspunde nevoilor reale ale comunității. Dotarea Spitalului Județean cu aceste echipamente moderne va ajuta la creșterea nivelului de îngrijire medicală. Am ales Spitalul din Giurgiu, pentru că, așa cum știți, de acest oraș și județ ne leagă mai multe, noi având deja derulate proiecte economice – depozit de carburanți, benzinării – în această zonă. Astfel că ne-a venit destul de ușor să ne alegem destinația acestei donații”, a mai declarat Camelia Ene.

La rândul său, președintele Asociației „Inima Copiilor”, Alexandru Popa, preciza:

„Suntem la cea de a treia colaborare cu MOL România, pentru un proiect cu o miză extrem de importantă: oferirea unei șanse în plus la viață pacienților aflați în nevoie. Astfel, ne bucurăm că putem contribui, din  nou alături de partenerii noștri, la îmbunătățirea procesului medical pentru pacienții din Giurgiu, prin dotarea cu o serie de echipamente medicale moderne, necesare Spitalului Județean Giurgiu”.

Secția ATI – care va primi un ventilator transport, patru monitoare funcții vitale și un defribrilator –  are 15 paturi, iar în anul 2019, un număr de 1640 de pacienți (dintre care 210 intubați) au avut nevoie de serviciile acestei secții.

Secția Pediatrie – care va fi dotată cu un aparat determinare proteină reactivă și CRP – are 37 de paturi, un număr de 3.214 prezentări fiind înregistrate pe parcursul anului 2019 (internări, internări de zi și tratament în ambulatoriu).

Secția Nou Născuți are 22 de paturi, 511 bebeluși venind pe lume în anul 2019 în această secție ce va fi dotată cu două monitoare funcții vitale, două incubatoare deschise și două mese resuscitare nou-născuți.

(Jurnal)