Mandatele aleșilor locali se prelungesc cu cel mult șase luni, după încetarea stării de alertă

0
73

Miercuri, 13 mai, deputații, în calitate de for decizional, au adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale. Referitor la această modificare, deputatul social-democrat dr. Elena Cristina Dinu a scris, pe pagina sa de facebook:

Am votat astăzi (n.r. 13 mai) prelungirea mandatelor aleșilor locali cu cel mult șase luni după încetarea stării de alertă.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, cu 194 de voturi pentru, 105 împotrivă şi 4 abţineri Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016 – 2020, cu amendamente.

În acest fel, mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă.
Actul normativ prevede că procedurile privind organizarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale se iniţiază în termen de 6 luni de la data expirării duratei stării de urgenţă sau stării de alertă, iar data alegerilor se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 75 de zile înaintea votării.”, a mai scris dr. Elena Cristina Dinu. 

(Jurnal)