Începând cu ora 10, mâine, 19 aprilie, sirenele din Giurgiu vor suna, în cadrul exercițiului național derulat de IGSU pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, PROCIV 2017.

În cadrul exercițiului vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Locuitorii Giurgiului vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

„Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU””,se precizează în comunicatul ISU Giurgiu.

La Giurgiu vor suna, mâine, 21 de sirene: 17 în localităţile aflate pe malul Dunării (mai puţin în comuna Malu, unde există alte sisteme de alarmare a populaţiei), şi patru în municipiu: Stadionul „Marin Anastasovici”, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 10 (strada Tineretului), CET şi sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Giurgiu.

(Jurnal)