Mai puține accidente, mai multe persoane implicate…

0
231

În primele nouă luni și jumătate ale acestui an, numărul accidentelor în care au fost implicați pietonii sau bicicliștii a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În schimb, numărul deceselor și al răniților grav a crescut, reiese dintr-o informare transmisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu.

Astfel, în intervalul 1 ianuarie – 15 septembrie 2019, numărul accidentelor ce au avut drept cauză traversarea neregulamentară a pietonilor a fost de 23, soldate cu 5 persoane decedate, 6 persoane rănite grav și 13 persoane rănite ușor. În același interval al anului trecut, numărul accidentelor produse pe fondul traversării neregulamentare a fost de 29, cu 4 persoane decedate, 2 persoane rănite grav și 23 de persoane rănite ușor.

În ceea ce privește numărul accidentelor produse de bicicliști, anul acesta o persoană a decedat și 36 au fost rănite ușor în cele 37 de accidente, în timp ce anul trecut, în 42 de incidente, o persoană a decedat, patru au fost rănite grav și alte șapte rănite ușor.

Pe primele locuri la cauzele producerii accidentelor se situează consumul de alcool, 17 asemenea accidente producându-se, în nouă luni și jumătate, anul acesta. Din păcate, patru persoane au decedat, una a fost rănită grav și alte 26, rănite ușor. În același interval de timp analizat pentru anul trecut, în cele 21 de accidente, o persoană a fost rănită grav și 27, rănite ușor.

Nici oboseala la volan nu este de neglijat, cele patru accidente înregistrate anul acesta soldându-se cu doi morți și 10 răniți grav. În intervalul analizat pentru anul trecut, nu s-a înregistrat niciun eveniment rutier care să aibă drept cauză oboseala.

Tot cu cifra 0 în dreptul numărului de evenimente rutiere, se află, atât anul acesta, cât și anul trecut, folosirea telefonului mobil în timpul condusului, precum și consumul de substanțe psihoactive.

(Jurnal)