Comuna Daia se transformă, pe zi ce trece, într-o comună europeană

0
1074

O vizită în comuna Daia ne-a oferit prilejul de a afla, de la primarul Adrian Florin Șerban, că munca în comună nu se oprește niciodată, atunci când chiar vrei să faci ceva pentru cei care te-au trimis într-o funcție.

„Dacă, înainte de începerea anului școlar, vă spuneam că suntem la turație maximă cu pregătirile și cu modernizările, iată că și acum lucrările sunt în toi. Și mă refer aici la școala din Dăița, clădire intrată într-un amplu program de modernizare. Vom monta o centrală termică și  vom monta inclusiv un sistem de supraveghere video. Tot despre supravegherea video vreau să vă vorbesc în continuare, întrucât am aprobat în Consiliul Local montarea și punerea în funcțiune a unui sistem de 62 de camere de supraveghere pe teritoriul întregii comune, astfel încât siguranța cetățenilor comunei Daia să crească!”, ne spunea primarul comunei, Adrian Florin Șerban.

Tot în privința modernizărilor aduse comunei Daia, primarul Șerban ne mai spunea că, alături de schimbarea acoperișului la clădirea Primăriei, printre cele mai importante se află modernizarea terenului de sport (gardul împrejmuitor a fost finalizat, la fel și vestiarele tip container), dar și parcul pentru copiii din Daia, aflat la Căminul Cultural din localitate.

„Printre proiectele pe care le am în vedere în perioada imediat următoare se numără realizarea unei săli de sport, prin CNI (Compania Națională de Investiții), cu o capacitate de 100 de locuri, în Daia, și a unui complex multifuncțional sportiv în Plopșoru, tot prin CNI, acest al doilea proiect având valoarea totală de 3 milioane de euro”, mai spunea primarul comunei Daia.

Cum a fost posibil ca, într-un timp atât de scurt, să reușească atât de multe, știute fiind disputele interminabile pe care le avea cu o parte a consilierilor locali?

„Am reușit să îi fac să înțeleagă că, dacă votează împotrivă sau dacă pun tot felul de piedici unor proiecte nu le pun primarului Șerban, ci îi afectează, în mod direct, pe cetățenii comunei, care i-au trimis pe acele scaune de aleși locali. Au înțeles, într-un final, că postura de Gigi-contra nu face bine nimănui, și, pentru asta, aș vrea să le mulțumesc! Și să sper că vor continua să se comporte în mod civilizat, în primul rând față de oamenii din comună!”, a mai precizat primarul din Daia, Adrian Florin Șerban.

(Jurnal)