Luni,13 septembrie va începe un nou an școlar… Succes în noul an, tuturor elevilor!

0
232

Toamna e, fără doar și poate, anotimpul ce adună cel mai mult nostalgiile copiilor… amintirile din vacanță, chipurile și imaginile tezaurizate în memoria lor afectivă, atâtea sentimente și experiențe trăite, dar, de cele mai multe ori și câțiva centimetri în plus.

Ca la orice început de an școlar, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, vine cu câteva precizări privind numărul celor înscriși în noul an ce stă să înceapă: „Luni, 13 septembrie 2021, cei 34 449 de elevi și preșcolari din județul Giurgiu vor începe cursurile din noul an școlar 2021-2022. Toate unitățile școlare (84 cu personalitate juridică și 103 structuri) vor funcționa în scenariul 1(participarea cu prezență fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor).

Vor fi permise festivitățile de deschidere a anului școlar, care se vor organiza doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore”.

Pentru mulți dintre cei prezenți la începutul de an școlar, gândul le este la bunici, la prietenii din tabere sau „pe te miri unde” i-a mai purtat pașii această vacanță, care, deși părea lungă la începutul ei, tot scurtă ajunge să fie spre final.

În data de 13 septembrie, toții preșcolarii, școlarii și elevii mai mari vor intra din nou pe porțile școlilor, cu multe speranțe și asortându-și pașii cu toamna unui nou început.

Curțile școlilor se vor umple iar cu zgomotul amintirilor guralive, al nerăbdării reîntâlnirilor și împărtășirilor.

Până aici îi însoțesc părinții și bunicii plini de speranță și încredere, ca apoi, cadrele didactice să-i preia pentru a-i conduce prin alt labirint de lumină.

Până la următoarea vacanță, echipa redacțională a cotidianului Jurnal giurgiuvean le dorește succes tuturor elevilor în următorul an școlar.

(Ana Magheru)