PNL ar putea renunța la varianta cu Florin Cîțu repropus ca premier. Asta în cazul în care nu se va reuși conturarea unei majorități.

Biroul Executiv Național al PNL a decis, vineri, 8 octombrie, să nu facă nicio propunere de prim-ministru la consultările de luni, 11 octombrie, de la Palatul Cotroceni, dacă nu se va reuși  conturarea unei majorități parlamentare în favoarea lui Florin Cîțu, după cu a a transmis PNL într-o informare de presă citată de Hotnews.

BEx al PNL  precizează că pentru deblocarea crizei politice, cea mai bună decizie ar fi ca PNL să nu avanseze la consultările de luni nicio propunere de premier.

Inițial Biroul Executiv Național decisese, în unanimitate, ca nominalizarea liberarilor la funcția de prim-ministru să fie tot Florin Cîțu, dar ulterior liberalii au transmis că președintele formațiunii va fi propus doar în cazul asigurării unei majorități.

La rândul său, USR nu renunță la decizia lor de a reveni în Coaliție doar cu condiția ca liberalii să facă o altă propunere de premier decât cea a lui Florin Cîțu.

Klaus Iohannis  a spus joi, într-o conferință de presă: Acest guvern a căzut victimă unor orgolii politicianiste care nu au în spate nicio gândire pentru România”.

Consultările partidelor cu Președintele Klaus Iohannis sunt anunțate pentru luni, de la ora 12.00. Primul partid care va ajunge la Palatul Cotroceni este PNL, urmat de PSD și USR.

(Jurnal)