Alexandru Andrei, deputat PNL și Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele CJ Giurgiu s-au întâlnit cu reprezentanții firmelor Voestalpine, ILR Logistica, Vixon Gas și Mol România

0
55

Alexandru Andrei, deputat PNL, împreună cu vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, au avut o întâlnire cu reprezentanții firmelor Voestalpine, ILR Logistica, Vixon Gas și Mol România, în care s-a discutat despre problemele cu care se confruntă aceștia.

În luna ianuarie a acestui an, reprezentanții Voestalpine au semnalat, printr-un memoriu, situația critică a căii ferate ce face legătura dintre gara Giurgiu Nord și zona portuară, această cale ferată fiind esențială pentru operatorii economici din zonă. Reprezentanții Voestalpine au explicat faptul că, atunci când Dunărea este scăzută, materia primă vine pe calea ferată, iar din cauza degradării sectorului dintre Giurgiu Nord și Port, durata transportului între Giurgiu Nord și Voestalpine este, uneori, chiar mai mare decât cea înregistrată între Austria și Giurgiu Nord.

 

Am început, atunci, o serie de demersuri la factorii responsabili, iar CFR a aprobat realizarea proiectului de reabilitare a sectorului de cale ferată Giurgiu Nord-Port, marți, 5 octombrie, fiind, deja, emis ordinul de începere a lucrărilor.

La finalizarea acestui proiect (care durează patru luni și are o valoare de circa 600.000 lei), restricția de viteză – care acum este de maxim 5 km/h – va fi ridicată la 40 km/h și, de asemenea, se va mări și limita de tonaj.

În discuțiile purtate, reprezentanții firmelor au adus la cunoștința autorităților o altă greutate cu care se confruntă: problema dragajelor pe canalul Verigă, dragaje care acum sunt realizate de firmele interesate, pe banii proprii (iar sumele nu sunt deloc de neglijat), și nu de APDF, cum ar fi normal.

Vom aduce la cunoștință acest aspect factorilor decidenți din Ministerul Transporturilor, cu speranța că și această problemă își va găsi rezolvare.

Investitorii din zonă se plâng, de asemenea, și de situația legăturii pe calea ferată dintre Giurgiu și București, context în care le-am prezentat stadiul proiectelor privind refacerea podului de la Grădiștea și reabilitarea căii ferate Giurgiu-București.

Am discutat și despre stadiul variantei de ocolire a municipiului Giurgiu, un alt proiect de infrastructură extrem de important pentru firmele ce își desfășoară activitatea în zona industrială.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, împreună cu vicepreședintele CJ, Elisabeta Mihalcea am prezentat programul de învățământ dual, program de care oamenii de afaceri prezenți s-au arătat interesați, pentru a-și asigura, pe viitor, necesarul de forță de muncă calificată.

A fost o întâlnire benefică, în care discuțiile despre planurile, problemele și intențiile de viitor ale firmelor importante din Giurgiu s-au purtat liber și am decis ca astfel de activități să continue, pentru că mediul de afaceri are nevoie să fie ascultat și ajutat.

(Jurnal)