Aproximativ 70 de grefieri de la Curtea de Apel București au ieșit în fața instituției și  au protestat împotriva legii salarizării.

Grefierii de la Curtea de Apel Bucureşti au părăsit luni, 29 mai, locurile de muncă , nemulțumiți de mai multe lucruri: pe de-o parte ei protestează pentru că nu au fost invitați la negocieri pe legea salarizării la Ministerul Muncii. Totodată ei susțin că sporul de vechime le-a fost eliminat, iar șefii lor au salarii de zeci de mii de lei.  Ei  mai spun că în noile condiţii ale aplicării noii legi a salarizării unitare, discrepanţele salariale sunt uriaşe, între grefieri şi judecători. Dacă până acum salariile unui grefier însemnau aproape 80% din cel al unui judecător acum el abia ajunge la 30%, deşi o parte din atribuţiile judecătorilor au fost date grefierilor. Totodată grefierii mai susţin că în urma intrării în vigoare a acestei Legi, salariile lor ar putea să scadă.

Iată de ce grefierii sunt hotărâți să rămână în fața Curții de Apel, până ce cererile lor vor fi luate în seamă, relatează România TV.

La Giurgiu, cel puțin deocamdată, atmosfera este una calmă. Cu toate acestea, mai mulți grefieri giurgiuveni au declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, că, în condițiile menținerii actualei grile de salarizare, nu sunt excluse nici la noi eventuale ieșiri în stradă. „Am ajuns noi, care avem studii superioare, să ne trezim cu salarii uneori mai mici decât ale femeii de serviciu de la Tribunalul Giurgiu”, ne precizau oamenii nemulțumiți.

(Jurnal)