Lumea modei este în doliu! Designerul firmei CHANEL,  Karl Lagerfeld a decedat!

0
204

Karl Lagerfeld a murit marti , 19 februarie 2019. După ce designerul Chanel a lipsit de la propriul show, săptămâna modei de la Paris, a alimentat zvonuri privind starea sa de sănătate, zvonuri care s-au adeverit, căci creatorul de modă a fost găsit astăzi decedat.

Cu aproape o lună înainte de moartea sa, Karl îşi rugase colegii să-l reprezinte în prezentările de modă, fiind răpus de probleme de sănătate grave. Una dintre fotografiile recente cu acesta, realizată în decembrie, ni-l arată pe celebrul designer complet schimbat. Acesta e cu greu recunoscut într-o fotografie realizată la ultima prezentare de modă la care a participat, respectiv cea din New York, de la The Metropolitan Museum.

Germanul a fost unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol al XX-lea. Acesta a colaborat cu multe case de modă, la care a fost designer principal, precum Chanel, dar și Fendi, unde a ocupat funcția de director de creație. La vârsta de 14 ani, acesta se afla într-un oraș nou, încercând să-și creioneze un viitor. Karl primea din când în când vizite din partea tatălui lui, care avea un birou în Paris.

O perioadă a locuit într-un hotel, apoi alături de o prietenă de familie. Primul lucru pe care și l-a achiziționat a fost o pereche de ochelari, însă mama sa îi interzicea să poarte așa ceva, după ce îi spusese că nu vede bine la tablă și i-a pus în vedere ca „ toți copiii cu ochelari sunt urâți și fiul ei nu va purta niciodată așa ceva”, obligându-l să stea întotdeauna în prima bancă. Designerul purta gulere înalte, așa cum se era firesc pentru un copil, după modelul tatălui său, care era tot timpul chic „față de ceilalți părinți tineri nestilați ai altor copii”.

Acesta e cu greu recunoscut într-o fotografie realizată la ultima prezentare de modă la care a participat, respectiv cea din New York, de la The Metropolitan Museum. Cu cearcăne şi vizibil îmbătrânit, Karl nu găsea nici măcar puterea de a zâmbi.

(Jurnal)