Cu aproape două luni în urmă, demarau lucrările la noua centură ocolitoare a orașului, șoseaua ce va face legătura între Vama Giurgiu și DN5.

La solicitarea constructorului, Primăria Giurgiu și Consiliul Județean au eliberat și pregătit, luni, 14 decembrie, terenul pe care va fi realizată noua centură ocolitoare a orașului (șoseaua de legătură dintre Vamă și DN5).

Drumul de legătură DN 5 – Șoseaua De Centură – Podul Prieteniei are scopul principal de a scoate traficul greu de pe DN5 și respectiv municipiul Giurgiu, în afara orașului. După cum se știe, aici se făceau niște cozi enorme, deranjau locuitorii, iar scopul acestui proiect este ca, pe DN5, la km 60+500 să se realizeze un sens giratoriu care să ocolească localitatea Remuș și să ajungă în această intersecție în care se va amenaja un alt sens giratoriu pentru fluidizarea traficului. De aici, vor fi două benzi pe sens, pe strada Unirii, și se va închide în sensul giratoriu de la Vama Giurgiu.

Lungimea traseului este de 5,7km, pe acest traseu sunt prevăzute două parcări pentru vehicule de transport (TIR-uri) cu loc de odihnă, toalete și de asemenea loc prevăzut pentru verificări ISCTR. Sunt șapte podețe pentru evacuarea apei provenite din ploi și două pasaje denivelate – la intersecția cu strada Plantelor din Giurgiu și un drum local de exploatare din satul Remuș.

Structura rutieră este una specială, în sensul că proiectantul a prevăzut structură rutieră rigidă, din beton de ciment, chiar în ideea traficului foarte greu ce se va derula pe acest traseu, fiind cea mai potrivită alegere.

Consultantul este Venturo Investment, executant Porr Construct, iar teremenul de execuție este de 18 luni, data limită fiind 15 aprilie 2022.

(Jurnal)