Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru a dorit să facă un prim comentariu la scurt timp după afișarea rezultatelor la nivel național privind rezultatele obținute de elevi la Evaluarea Națională din acest an.

Chiar dacă am crescut, suntem însă tot pe un rușinos penultim loc în țară. Doar Teleormanul este sub noi!

Nu avem nicio medie de 10, dar avem 4 medii de 9.90 la școlile: Nr. 1 Găiseni, Sfântul Nectarie Giurgiu, Academician ”Marin Voiculescu” – Giurgiu, Nr. 1 Bolintin Vale.

Din 93 de școli, în județul nostru, un număr de 28 au obținut rezultate PESTE media națională. Felicitări copiilor și oamenilor care se implică acolo! (cele cu verde, din tabelul de mai jos).

Avem 8 școli cu 100% medii peste 5. Felicitări copiilor de acolo și cadrelor didactice!

Școala cu cea mai mare medie (8,4) și  promovabilitate de 100% este Școala nr.2 din Căscioarele, urmată, îndeaproape de Colegiul Național  ”Ion Maiorescu ” Giurgiu (8.3). Se vede din aceste rezultate  munca asiduă și continuă depusă acolo.

Felicitari tuturor celor implicați în educația copiilor din acele școli!

Se vede însă din tabelul de mai jos că elevii din sudul județului au cele mai mici șanse la educație. Dincolo de câteva excepții ( școlile din Oinacu, Remuș, Greaca, Stoenești) copiii din localitățile din sud sunt comdamnați la un viitor greu. Iar asta se datorează lipsei de preocupare pentru învățământul giurgiuvean. 

Căutând niște soluții pentru reabilitarea sistemului de învățământ , președintele USR Giurgiu, oferea câteva variante, plecând de la  întrebarea retorică…

…Ce aș face eu, dacă aș putea decide?

– concursuri pe bune pentru directori, acum multe sunt politizate!

– facilități reale pentru profesorii dispuși să se relocheze în rural;

– în PNRR sunt 543 milioane euro pentru reducerea abandonului școlar. În județul Giurgiu avem foarte multe școli care vor primi finanțare. Cheltuiți banii în interesul copiilor, în scopul pentru care au fost alocați!!!

– premiați performanța, nu mai dați bani doar în scop electoral;

– copiați modelele școlilor cele mai performante și aplicați-le în cele din josul clasamentului!!!

Copiii se nasc toți la fel de dotați, părinții și dascălii îi dezvoltă diferit – a conchis președintele USR Giurgiu, Ciprian ALEXANDRU, în scurta sa analiză deespre rezultatele elevilor din județul Giurgiu, obținute la Evaluarea Națională.