Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, a dat în judecată instituția pe care o conduce

0
785

Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces inedit Inspecției Judiciare (IJ) și Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cere să-i fie plătită diurna pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale în care a stat în București și nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul, scrie Ziare.com.

În primul rând, Lucian Netejoru cere ca recalcularea/calcularea diurnei în cuantum de 2% pentru zilele nelucrătoare în care nu s-a deplasat/nu se va deplasa în localitatea de domiciliu, orașul Giurgiu, și nu a beneficiat/nu va beneficia de decontarea cheltuielilor.

În al doilea rând, Netejoru solicită recalcularea diurnei din momentul în care s-a născut acest drept și până la recunoașterea efectivă a acesteia.

El a fost numit șef al Inspecției Judiciare din 1 septembrie 2015.

Concret, el solicită „repararea prejudiciului creat prin neacordarea diurnei de care ar fi trebuit/trebuie să beneficieze”.

Potrivit sursei citate, procesul a fost deschis greșit la Curtea de Apel București, deoarece Netejoru credea că este vorba de un „litigiu privind magistrații”, iar instanța a declinat cazul la Tribunalul București – după ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de muncă”.