Liviu Dragnea: Oamenii să aibă posibilitatea NEÎNGRĂDITĂ să-şi aleagă europarlamentarii

0
175

Dacă vor fi enunţate întrebările procedurile legate de referendumul pe Justiţie ar putea merge repede în Parlament, însă există riscul ca în ziua alegerilor să se creeze „o mare harababură”. a declarat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

„O să discutăm săptămâna viitoare, pentru că mulţi spun că este ceva destul de ciudat. Practic, nu există o procedură de reconsultare a Parlamentului. Dar nu ne împiedicăm de asta. O să convocăm un Birou permanent reunit în curând, dar totuşi să vedem întrebările. Noi suntem dispuşi să dăm drumul foarte repede în Parlament”, a spus Liviu Dragnea, la Călăraşi.

Totodată el a negat din nou posibilitatea sesizării CCR în ceea ce priveşte referendumului.

„Categoric nu. Îl lăsăm cu referendumul lui. Noi avem altă treabă”, a spus preşedintele PSD.

În plus, preşedintele PSD a făcut referire şi la o posibilă „mare harababură” în secţiile de vot, pe da de 26 mai.

„Am vorbit cu foarte mulţi. S-ar putea să fie o mare harababură în secţiile de vot. Deja ştiu sunt discuţii la Autoritatea Electorală Permanenta, sper să se pună de acord ca acolo procesul electoral în ceea ce priveşte alegerile europarlamentare să nu fie tulburat”, a declarat Liviu Dragnea.

„S-au produs tulburări şi în 2009 cu buletinele de vot. Sper să se pună bine la punct şi MAI şi AEP. (…) Sper ca toate instituţiile să se organizeze bine, ca oamenii să aibă posibilitatea neîngrădită să-şi aleagă europarlamentarii”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă personal va pune ştampila pe buletinul de vot la referendumul pe Justiţie, Dragnea a răspuns: „Dacă ajung la buletinul ăsta, da”.