ALEGE VIAȚA – VITEZA UCIDE!

0
100

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu acționează în această săptămână pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei neregulamentare.

În perioada 1-7 aprilie a.c., polițiștii de la rutieră și ordine publică acționează în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru depistarea și sancționarea abaterilor rutiere, în special a celor pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii, polițiștii giurgiuveni vor acționa pe sectoarele de drum din municipiu și județ, în vederea conștientizații conducătorilor auto cu privire la faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere.

Astfel, zilnic sunt folosite echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurarea a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea acestora.

În perioada 1-5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au aplicat 670 de sancțiuni contravenționale dintre care 347 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind reținute și 11 permise de conducere.

Polițiștii giurgiuveni reamintesc conducătorilor auto că depășirea limitelor legale de viteză  și viteza neadaptată la condițiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice.