De la demararea „lunii curățeniei”, angajații Giurgiu Servicii Publice SA au strâns aproape treizeci de tone de deșeuri, din cele trei locații în care au acționat: în imediata apropiere a Casei Tineretului, în zona Șoselei de Centură și în zona străzilor Camei și Doicești (în apropierea Căii ferate). 

După cum ne spunea directorul GSP SA, Adrian Răcaru, angajații GSP SA s-au luptat cu deșeuri din cele mai diverse, de la deșeuri inerte până la resturi de mobilier sau deșeuri vegetale. În total, aproape 30 de metri cubi, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de tone de deșeuri, în doar trei zile, din doar trei locații. 

Pe categorii, deșeurile strânse au fost astfel: deșeuri inerte (în general, resturi de materiale de construcții) – 7 mc, deșeuri plastic – 7,4 mc, deșeuri sticlă – 0,4 mc, deșeuri menajere – 10 mc, deșeuri vegetale – 4 mc și deșeuri din aluminiu – 0,4 mc. 

„Activitățile noastre continuă, așa cum am planificat, astfel încât să acoperim întreg orașul, în paralel ocupându-ne și de activitățile noastre cotidiene: măturat stradal, întreținere iluminat public etc. Sperăm ca și locuitorii municipiului să ne dea o mână de ajutor, în sensul că ne dorim ca ei să înțeleagă care este locul și cum trebuie depozitate fiecare tip de deșeuri, astfel încât să avem, după această lună, un oraș mai curat. Dar, cel mai important lucru, eu personal, îmi doresc ca giurgiuvenii să înțeleagă efortul pe care îl facem și, dacă nu contribuie fizic la curățenie, măcar să întrețină ceea ce facem noi. Adică să păstreze curățenia!”, a mai spus Adrian Răcaru. 

(Jurnal)