Lista completă a măsurilor de relaxare, începând cu 1 iunie! Care este însă obligația de bază…!

0
472

Joi, 27 mai, Premierul Florin Cîţu a anunţat noile măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

După cum declara premierul, de la această dată,  concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală. Totodată, competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori, piscinile interioare se redeschid, la fel și spațiile de joacă.

A crescut numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa însă doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală.

S-a creat cadrul legal pentru desfășurarea activităților cultural-artistice de divertisment în spații deschise, cu participarea publicului cu peste 1.000 de persoane, doar care sunt vaccinate.

S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grupuri.

Se pot de acum desfășura evenimente private ( nunți, botezuri, etc.), cu 50 de persoane în spații închise și cu 70 de persoane în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Activitățile sportive se pot desfășura de acum atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului ( deci şi la interior şi la exterior). Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau prezintă test negativ și se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. Asta înseamnă că la evenimentele sportive vom avea centre de vaccinare.

A crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.

A  crescut totodată  numărul persoanelor care pot participa la cursuri de instruire și workshop-uri în spații închise,  de la 50 la 70 și creată posibilitatea desfășurării la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.

Se permite desfășurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane , fiind creată posibilitatea desfășurării acestora la capacitate maximă a spațiului, dacă la activitate participă doar persoane vaccinate.

S-au redeschis locurile de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

A crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţile din sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului.  Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.

S-au redeschis piscinele interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

A crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului. Numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi.

A crescut gradul de ocupare al spaţiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unităţile de cazare de pe litoral.

S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri în intervalul orar 5:00 – 24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate.

A crescut gradul de ocupare a spaţiilor destinate jocurilor de noroc de la 50% la 70% din capacitatea acestuia.

 A fost introdusă excepţia de la purtarea măștii de protecție pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători, fiind  o măsură nouă.

(Jurnal)