Acasă Actualitate În municipiul Giurgiu, lipsa căldurii mută cursurile în online, în noul an!

În municipiul Giurgiu, lipsa căldurii mută cursurile în online, în noul an!

0
În municipiul Giurgiu, lipsa căldurii mută cursurile în online, în noul an!

Principalul subiect al conferinței de presă susținută de primarul, Adrian Anghelescu, a fost lipsa banilor pentru asigurarea agentului termic în municipiul Giurgiu începând cu data de 3 ianuarie 2022.

Totuși, începând cu data de 4 ianuarie, nu mai avem gaz plătit. Toate fondurile ce se vor stânge de la impozite și gaze se vor direcționa către achizițiile de gaz. Nu știa nimeni, nici macăr eu sau fosta administrație publică locală că prețul gazului se va majora de 6 ori, ajungând a se cheltui 1.800.000 lei vechi /zi, adică 5 milioane de euro/ sezon.  Este catastrofal pentru primăriile care nu au agenți importanți și care nu au de colectat sume mari din TVA. Nu se poate trece peste această iarnă fără ajutor guvernamental” – declara primarul, Adrian Anghelescu.

Vom da parte din rațiile de căldură școlilor și grădinițelor. Trebuie să ne întindem cât ne este plapuma și cerem ajutor, eventual, așa cum am solicitat, să se facă o redirecționare a banilor de la primăriile care nu au cheltuit banii, către cele care au nevoie stringentă de aceștia, mai ales în acestă perioadă de iarnă. Avem nevoie de minim 5 milioane de lei pentru lunile viitoare. Nu credeam că după 32 de ani de democrație, să ne mai plângem de asigurarea căldurii în școli și grădinițe și să ajungem să nu ne putem încălzi în case” mai declara edilul municipiului Giurgiu.

Anul 2021 fost un an foarte greu pe care mă bucur că îl încheiem, dar sperăm că anul 2022 să nu fie la fel de greu ca ce-l pe care tocmai îl încheiem”.

Așa cum ne declara și inspectorul școlar, Georgeta Stănescu: „începând din data de 3 ianuarie 2022, elevii de gimnaziu și de liceu, vor începe cursurile în sistem online.”.

Lipsa agentului termic este motivul acestei decizii luate de unitățile de învățământ din  municipiul Giurgiu.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
5.3 ° C
5.3 °
5.3 °
86 %
3.1kmh
22 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
16 °