Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Bilanțul realizărilor Primăriei giurgiuvene pentru anul 2021

Bilanțul realizărilor Primăriei giurgiuvene pentru anul 2021

0
Bilanțul realizărilor Primăriei giurgiuvene pentru anul 2021

Primăria municipiului Giurgiu a găzduit joi, 30 decembrie, ultima conferință de presă a primarului Adrian Anghelescu pentru anul în curs.

Anul 2021 fost un an foarte greu pe care mă bucur că îl încheiem, dar sperăm că anul 2022 să nu fie la fel de greu ca ce-l pe care tocmai îl încheiem”.

Printre cele mai importante realizări ale Primăriei municipiului Giurgiu se numără: continuarea proiectelor de asfaltare a numeroase străzi din municipiu, semnarea proiectelor de reabilitare termică sau modernizare a diferitelor unități educaționale printre care Liceul Tehnologic „Ion Barbu” și Liceul „Nicolae Cartojan”, acordarea burselor de performanță și de merit pentru elevii giurgiuveni.

Cea mai bună veste pe care o pot da comunității, acum la sfârșit de an, este că în urmă cu două zile, am semnat contractul de finanțare pentru clădirea cunoscută drept Casa Tineretului, un proiect în valoare de peste 15 milioane lei ce vizează amenajarea unui Centru Comunitar integrat care să ofere servicii medicale comunitare, servicii sociale, servicii educaționale pentru adulți și copii, servicii personalizate de ocupare, servicii socio-medicale pentru copii si femei în situații de vulnerabilitate (victime ale violenței domestice), servicii sportive și recreative, punct de acces public la informații”.

Centrul Comunitar Integrat va fi amenajat pe locul unde se află în prezent construcția nefinalizată, cunoscută în municipiul Giurgiu sub denumirea de Casa Tineretului. Va exista și un loc de joacă care va fi amenajat în vecinatatea aceleiași construcții, adiacent străzii Rozelor.

Contractul de finanțare aferent proiectului „Facilități comunitare integrate pentru locuitorii din teritoriul SDL Giurgiu” care vizează clădirea denumită Casa Tineretului a fost semnat săptamâna aceasta, mai exact în data de 27 decembrie.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
13.5 ° C
13.5 °
13.5 °
43 %
1.3kmh
86 %
vin
13 °
sâm
20 °
Dum
19 °
lun
18 °
mar
16 °