Luni, 11 octombrie, la Palatul Cotroceni au început discuțiile președintelui Klaus Iohannis, cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou premier, după ce Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Liderii USR PLUS  spun că au câteva variante de prezentat Președintelui României pentru funcția de premier. Printre numele vehiculate, alături de lideri liberali marcanți (Lucian Bode, Ilie Bolojan, Siegfried Mureșan) se află, conform unor surse, și numele președintelui PNL Giurgiu, Dan Motreanu, despre care se știe faptul că este cel care l-a propulsat în politica mare pe actualul lider al alianței USR PLUS, Dacian Cioloș.

Rămâne de văzut însă cu ce nume se vor prezenta în fața Președintelui Iohannis oamenii președintelui Dacian Cioloș, care au declarat că ar fi dispuși la o refacere a alianței de guvernare, însă fără Florin Cîțu în funcția de prim-ministru.

Contactat de redacția noastră, europarlamentarul Dan Motreanu, președinte al PNL Giurgiu, ne spunea că a aflat și el de acest lucru, deși nu a avut nicio discuție pe această temă cu cineva din  PNL de la Centru . „Eu sunt doar una din propunerile pe care le-ar accepta USR …„ – a precizat  liderul liberalilor giurgiuveni, Dan Motreanu.

(Jurnal)